Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Turska je i vaša domovina'

Turski predsjednik objavio: 'Javljam dobru vijest'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je u subotu navečer da vlada radi na projektu koji bi u konačnici omogućio sirijskim izbjeglicama koje to žele da dobiju tursko državljanstvo.

"Javljam dobru vijest. Pomoći ćemo našim sirijskim prijateljima nudeći im mogućnost, ako to žele, da dobiju tursko državljanstvo", rekao je Erdogan u govoru u južnoj turskoj pokrajini Kilis, na granici sa Sirijom, prigodom večere obilježavanja prekida posta zbog ramazana, izvijestili su mediji.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

Ministarstvo unutarnjih poslova trebalo bi ubrzo objaviti postupak potreban za stjecanje državljanstva, rekao je on, ne navodeći detalje te inicijative koja bi mogla izazvati kontroverziju.

"Smatramo vas našom braćom i sestrama, niste udaljeni od vaše domovine, nego samo od svojih kuća i dobara jer je Turska i vaša domovina", nastavio je Erdogan pred skupinom sirijskih izbjeglica.

Turska na svojem tlu ugošćuje oko 2,7 milijuna raseljenih Sirijaca koji su pobjegli od građanskog rata u svojoj zemlji. Ti ljudi nisu izbjeglice za Tursku, pravno gledano, već "gosti".

Turska vlada već je odobrila radne i boravišne dozvole ograničenoj skupini Sirijaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene