Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet razornih tornada

Oluja podigla automobil s majkom i bebom, oboje poginuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina novih razornih tornada pogodila je područje Oklahome Citya, a prema prvim saznanjima usmrtio je dvije osobe, dok se još nekolicina smatra nestalim.

Pet tornada prešlo je preko gradića američke savezne države Oklahome u čijem su gradiću Mooreu prošlog tjedna u razornom vrtlogu usmrćene 24 osobe. Mediji javljaju da su na autocesti 40 pokraj grada poginuli majka i dijete. Oni su se nalazili u automobilu kada im je tornado podigao vozilo. Nekoliko vozača kamiona smatra nestalim. CNN javlja da je novi tornado odnio najmanje pet života te da je ranjena 71 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije izdržao VIDEO Tragedija dotukla reportera: Rasplakao se tijekom javljanja uživo Slika nije dostupna Tragedija u SAD-u Tornado u Oklahomi ubio 91 osobu, među njima 20 djece

Autocesta je zatvorena za promet, kao i zračna luka u Oklahoma Cityu, dok meteorološka služba upozorava da opasnost još nije prošla.

Tijekom oluje puhao je vjetar jačine do 145 km/h popraćen jakom tučom.

>> Snimka iz središta TORNADA!

Nakon razornih tornada 171,000 ljudi u Oklahomi, Missouriju i Illinoisu ostalo je bez električne energije, a nove probleme sada stvaraju i velike poplave.

Nacionalna meteorološka služba moli stanovništvo da izbjegava ceste. Predviđa se još gore vrijeme za subotu u dolinama Ohia i Mississipija.

U Missouriju, koji graniči s Mississipijem, guverner Jay Nixon proglasio je izvanredno stanje u petak navečer zamolivši stanovnike 'da pomno prate meteorološka izvješća kako bi se mogli skloniti ili premjestiti u viša područja ako bude potrebno'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene