Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VELIKOJ BRITANIJI

Bakterijska zaraza odnosi sve više dječjih života: Svi su preminuli u roku od tjedan dana od dijagnoze

Ilustracija - 3
Ilustracija - 3 Foto: Getty Images
Zdravstvene vlasti u Velikoj Britaniji potvrdile su da je šestero djece preminulo od zaraze bakterijom Streptokoka skupine A.

Petero djece preminulo je u Engleskoj, a jedno u Walesu. Svi su preminuli u roku od tjedan dana od dijagnoze.

Broj zaražene djece ove godine pet puta je veći nego u razdoblju prije pandemije COVID-om, javlja Independent i dodaje kako je zabilježen 51 slučaj zaraze samo u periodu od 14. do 20. studenog, dok je u cijeloj 2021. bilo 186 slučajeva zaraze u Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Četiri smrtna slučaja Smrtonosna bakterijska zaraza širi se među školskom djecom: Britanske vlasti izdale posebno upozorenje

Većina slučajeva zaraze je bezopasna i liječi se antibioticima, no bolest se može zakomplicirati i dovesti do smrti.

"Streptokokne infekcije skupine A obično rezultiraju blagom bolešću. To uključuje grlobolju, groznicu i manje kožne infekcije i može se liječiti punom kurom antibiotika. U rijetkim slučajevima to može biti ozbiljna bolest i svatko s visokom temperaturom, jakim bolovima u mišićima, bolovima u jednom dijelu tijela i neobjašnjivim povraćanjem ili proljevom trebao bi odmah potražiti liječničku pomoć", rekao je dr. Yimmy Chow, savjetnik za zdravstvenu zaštitu pri Agenciji za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Više o bolestima uzrokovanim streptokokima čitajte >>OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene