Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lutaju u čoporima

Kaos na ulicama Sarajeva: Psi lutalice napadaju ljude, u mjesec dana ugrizli 31 osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S dolaskom hladnijeg vremena psi lutalice u glavnom gradu BiH u potrazi su za hranom. Građani ih viđaju oko kontejnera, u ulicama i uz gradske ceste.

Čopori pasa lutalica s dolaskom hladnog vremena lutaju sarajevskim ulicama. Prema podacima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - nema dana, a da čopori pasa na gradskim ulicama ne napadnu građane.

Samo u proteklih mjesec dana psi lutalice napali su 31 osobu. Svi oni zatražili su liječničku pomoć.

Kad su u potrazi za hranom, građani ih najviše mogu vidjeti i sresti oko kontejnera, u gradskim ulicama i uz ceste, piše Avaz.

U proteklih devet godina zbog ugriza pasa pomoć liječnika na hitnoj medicini zatražilo je 5690 građana. U 2020. godini bilo je 255 ugrizenih Sarajlija. Proteklih godina taj je broj rastao i do gotovo 1000 intervencija liječnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stanje u regiji Srbija uvela kazne za nenošenje maske, ministru zdravstva proširene ovlasti: Može narediti izvanredno cijepljenje i zabraniti okupljanja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do 31. prosinca U glavnom gradu ove susjedne države od četvrtka obavezno nošenje maski i na otvorenom, kazna za prekršitelje - 2000 kuna

U Sarajevu su zbog tog problema pozvali građane da ako primijete agresivne čopore pasa, prijave to dežurnim ekipama i nadležnim veterinarskim stanicama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene