Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema susreta na visokoj razini

Prvi susret Južne i Sjeverne Koreje nakon mjeseci napetosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki vojni dužnosnici dviju Koreja susrest će se u utorak što predstavlja prvi kontakt nakon mjeseci velikih napetosti koji bi mogao omogućiti Seulu da ispita namjere Pjongjanga.

Razgovori, koji će se održati u Panmunjomu, službeno su osmišljeni da pripreme susret na visokoj razini, vjerojatno dvojice ministara obrane. No, on će biti prilika za Južnu Koreju da ispita iskrenost Pjongjanga nakon 2010. godine obilježene teškim incidentima: torpediranjem južnokorejske korvete i bombardiranjem otoka, pri čemu je poginulo 50 Južnokorejaca.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

'Rasprave nam mogu pružiti naznake o istinskim namjerama Sjevera i općenitom ozračju za dijalog', kazao je glasnogovornik ministarstva obrane. Nakon mjeseci tenzija, Pjongjang je krajem 2010. krenuo sa šarmiranjem i ponovio da želi obnoviti dijalog.

Kina, jedini saveznik Pjongjanga, te SAD, saveznik Seula, natjerali su dva neprijateljska susjeda da obnove odnose. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene