Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojita pohlepa

Prikrila smrt prijatelja koji je osvojio milijune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije malo više od tjedan dana, 'prijateljica' nestalog dobitnika na lotu prišla je poznaniku s jezovitim prijedlogom – iz njenog dvorišta treba iskopati tijelo mrtvog muškarca i preseliti ga na drugo mjesto.

Prijateljica, 37-godišnja Dorice 'DeeDee' Moore, optužena je za pokušaj prikrivanja ubojstva muškarca koji je nestao nakon što je osvojio milijune dolara na lotu. Sudac je odredio njeno zadržavanje uz jamčevinu od milijun dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatna nesreća VIDEO Pilotkinja (87) zrakoplovom naletjela na padobranca Slika nije dostupna Reptil u odori VIDEO Pobjegao policiji, ulovio ga aligator!

Ubijeni muškarac, Abraham Shakespeare, posljednji put je viđen u travnju prošle godine, gotovo tri godine nakon što je na lotu osvojio ukupno 47 milijuna dolara.

Moore opovrgava da je ozlijedila 43-godišnjeg Shakespearea, no policija tvrdi da je pokušala pronaći nekog kome bi platila da preuzme krivnju za ubojstvo i nekog tko bi premjestio tijelo.

Istovremeno je 'poduzimala korake kako bi izgledalo da je žrtva još uvijek živa', objavili su istražitelji nakon njenog uhićenja. Nakon što je potvrđeno da je Shakespeare ubijen, njoj je dodana i optužba za sudioništvo.

Za sada nije optužen nitko drugi, ali policija kaže da bi se sve to moglo promijeniti. 'Neću reći da smo identificirali sve igrače', kaže David Gee, šerif okruga Hillsborough na Floridi. 'Otkrit ćemo sve uključene i privesti ih pravdi'. No, uhićenje Mooreove je još samo jedan obrat u ovom bizarnom slučaju.

Detektivi kažu da je Shakespeare ubijen 6. ili 7. travnja 2009. godine, u svojoj kući u ruralnom gradiću istočno od Tampe. Njegovo je tijelo pokopano u dvorištu susjedne kuće, za koju se nakon uvida u vlasničke papire utvrdilo da ju je kupila Mooreova i prepisala je na svog dečka.

Policija tvrdi da se nedavno kod neimenovanog svjedoka raspitivala poznaje li nekog tko čeka na odsluženje zatvorske kazne i tko bi bio spreman za 50.000 dolara preuzeti krivnju za Shakespeareovo ubojstvo.

Također je rekla svjedoku (iz policijskog izvještaja nije jasno je li to ista ili neka druga osoba), da treba iskopati tijelo i premjestiti ga drugu lokaciju. Policija tvrdi da je toj osobi pokazala gdje se nalazi tijelo te da je, uz izbjeljivač i najlonski prekrivač, osigurala kamionet za prijevoz tijela. Policija je već sljedeći dan počela prekopavati njeno dvorište.

Policija iz okruga Polk, gdje je živio Shakespeare, odavno sumnja da je ubijen. A sada su tek šturo objavili da je nalaz patologa pokazao da je smrt nastupila uslijed nasilja.

Mooreova i Shakespeare su se sprijateljili 2006. godine, kada je u njegovo ime podigla novac osvojen na lotu.

Kaže da je željela napisati knjigu o njemu, no policija tvrdi da mu je zapravo samo izmuzla novac. Vlasnički papiri pokazuju da je za 665.000 dolara od Shakespearea kupila kuću vrijednu milijun dolara, a priznala je da je s njegovog na svoj račun prebacila 2 milijuna dolara.

Pisala Shakespearovoj majci predstavljajući se kao on

U policijskom izvještaju se navodi i da je pisala Shakespeareovoj majci, predstavljajući se kao on, iako je nesretni dobitnik na lotu bio jedva pismen. Mooreova je također nepoznatim ljudima platila da nazovu Shakespeareovu majku, predstavljajući se kao on.

U intervjuu kojeg je početkom proteklog tjedna dala The Tampa Tribuneu, Mooreova je rekla da predosjeća kako će je uhititi. Dan kasnije je u dvorištu kuće koja glasi na nju i njezinog dečka pronađeno Shakespeareovo tijelo. No, i dalje tvrdi da nikad nije ozlijedila Shakespearea. 'Nikad ne bih oduzela ljudski život. Nikakvi novci nisu toga vrijedni', kaže.

Njezin odvjetnik kaže da nije iznenađen uhićenjem klijentice, ali dodaje da bi pravi ubojica još uvijek mogao biti na slobodi. 'DeeDee bi mogla biti korisni svjedok protiv svakog tko je odgovoran za ubojstvo Abrahama Shakespearea', rekao je.

Dodaje da je još prerano nagađati o tome kako će se njegova klijentica izjasniti o optužnici. No, dodaje kako se u samom postupku Mooreovoj mogu na dušu staviti puno teže optužbe od prikrivanja smrti. Članovi Shakespeareove obitelji, koji je radio kao pomoćnik vozača kamiona, kažu da su ga stalno opsjedale gomile ljudi želeći za sebe otrgnuti dio dobitka.

Prošli je tjedan njegov brat Robert Brown rekao Associated Pressu da je Shakespeare često govorio da žali zbog toga što je kupio dobitnu srećku. Navodno je cijelo vrijeme ponavljao kako mu je 'bilo bolje kad je bio bez prebijene pare'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene