Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar helikoptera

Reakcija na pogibiju slavnih sportaša - 'Tresem se, užasnut sam!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među poginulima su tri francuske olimpijske zvijezde koje su snimale reality show o preživljavanju.

Nepotvrđene su još informacije da je jedna žrtva poginula dok je iskakala iz helikoptera nekoliko sekundi prije sudara, a čini se da su se helikopteri sudarili za vrijeme snimanja, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Helikopter Službe na terenu Nestao je američki helikopter s marincima Sebastian Pinera Ozlijeđene tri osobe Bivši predsjednik Čilea poginuo u padu helikoptera

U showu je sudjelovao i Sylvain Wiltord, koji je igrao nogometni za klub Arsenala te je osvojio naslov u Premier Ligi. Međutim on nije bio u helikopteru za vrijeme nesreće.

'Žao mi je mojih prijatelja, tresem se, užasnut sam, nemam riječi, ne želim ništa reći' napisao je na Twitteru. Među preživjelim sudionicima showa je i sportaš Alain Bernard (31).

 

Žrtve ove stravične nesreće su Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert, Edouard Gilles, Juan Carlos Castillo, Roberto Abate, Camille Muffat, Alexis Vastine, Florence Arthaud.

Sportske zvijezde poginule u sudaru helikoptera

Troje od njih su francuske olimpijske zvijezde. Florence Arthaud, u Francuskoj poznata kao 'zaručnica oceana' je bila jedna od prvih žena koja je izborila visoko mjesto u svijetu jedrenja, a 1990. je preplovila Atlantik u rekordnom vremenu kao samac.

Ona je 2. kolovoza 1990. svojim trimaranom Pierre I. preplovila Atlantik za 9 dana, 21 sat i 42 minute, nadmašivši tako za više od dan i pol rekord u preplovljavanju tog oceana za samce koji je držao Bruno Peyron od kolovoza 1987. godine.

Camille Muffat je pobijedila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u utrci u plivanju od 400 metara slobodnim stilom.

Alexis Vastine osvojio je broncu u boksu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu te se natjecao u Londonu 2012., ali je ispao u četvrtini finala.

U nesreći su poginula obojica pilota, potvrdio je Cesar Angulo, šef sigurnosti provincije La Rioje. Među poginulima je i nekoliko članova produkcijske kuće ALP TV.

Francuski predsjednik Francois Hollande objavio je priopćenje u kojem stoji: 'Brutalna smrt naših sunarodnjaka je ogromna tuga. Cijeli francuski sport je u žalosti jer smo izgubili tri velika šampiona'.

Argentinske vlasti kažu da još nije jasan uzrok sudara dva helikoptera u Argentini u kojem je poginulo deset osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene