Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preživjeli pad zrakoplova sa 250 metara visine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siniša Vujaković, padobranac iz Prijedora, u petak je preživio pad sportskog zrakoplova "Cesna 206" kojem je na visini od 250 metara, iznad sportskog aerodroma Moškanjci kod Ptuja u Sloveniji otkazao motor.

"U zrakoplovu su bila još četiri padobranca iz Austrije. Pripremali smo se za predstojeći 29. Ptujski padobranski pokal. Samo nekoliko minuta nakon polijetanja, za dlaku smo izbjegli tragediju", rekao je Siniša koji iza sebe ima 1.944 skoka.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Snimka pada s motora Darka Milinovića Čuva ga Ben Darko Milinović izašao iz bolnice - prije nekoliko dana pao s motora, a danas je već na kosilici

U jednom trenutku je, dodaje, baš kao u filmu, motor prestao raditi, a elisa je stala. 

"U zrakoplovu je nastala panika. Pilot je bezuspješno pokušavao ručnom pumpom ubrizgati gorivo u potpuno mrtav motor. Na skakanje nismo smjeli ni pomisliti, jer to ne bismo preživjeli", kaže Siniša, koji je u jednom trenutku, kada je već pomislio da izlaza nema, čuo pilota kako na slovenskom jeziku obavještava kontrolu leta da će prisilno sletjeti. Istovremeno je na njemačkom jeziku smirivao padobrance. 

"Samo nekoliko sekundi nakon toga osjetio sam kako zrakoplov tone u bezdan velikom brzinom. "Cesna" je pala na zemlju između željezničke pruge i vrlo prometne ceste i završila u polju kukuruza. Ležao sam na desnom ramenu s glavom prema dolje i nogama prema gore. Ali bio sam živ", kaže iskusni padobranac, koji je prošao s nagnječenim rebrima i manjim ozljedama.

Pilot je imao manje sreće. Zbrinut je u ptujskoj bolnici, dok su austrijski padobranci, zajedno s Vujakovićem, dan nakon liječničkog pregleda ipak skakali na padobranskom kupu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene