Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od raka pluća

Umro Guillermo Lukšić, najbogatiji Hrvat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 57. godini života preminuo je Guillermo Lukšić, čileanski biznismen hrvatskih korijena.

Šef poslovnog carstva čileanske obitelji hrvatskih korijena, Guillermo Lukšić preminuo je od raka pluća, piše Buisnessweek. Radi se o članu najbogatije obitelji u Čileu koja je vlasnik Quinecoa - tvrtke koja ima većinske udjele u najvećoj banci u Čileu, pivovari Crevecerias Unidas SA i tvornici bakrene žice Madeco.

>> Najbogatiji Hrvati - doznajte tko je na prvom mjestu!

Veliko bogatstvo je stekao Guillermov otac Androniko koji je ulagao u poslove s bakrom i željeznicom, kasnije je njegov posao preuzeo sin. Lukšić je studirao pravo, no 1975. je napustio studij i ušao u obiteljski posao te sa samo 26 godina postao predsjednik Quinencoa, krovne tvrtke koja je osnovana 1957. godine.

Nakon smrti Andronika starijeg, bankarski dio posla preuzeo je najstariji sin Androniko, a najmlađi sin Jean-Paul preuzeo je posao s rudnicima bakra. Obiteljskim bogatstvom danas upravlja udovica Andronika Lukšića - Iris Fontbona, njegova druga supruga koja je zauzela 43. mjesto na Bloombergovoj listi miijardera.

Guillermo je iza sebe ostavio petero djece i četvero unučadi, a bit će pokopan u Santiagu, glavnom gradu Čilea.

Pročitajte i ovo Plinovod Od padova kroz prozor do zatajenja srca Što se to događa u ovoj naftnoj kompaniji? Preminuo četvrti visokorangirani menadžer, svi umrli pod neobičnim okolnostima Ilustracija Sumnjiva smrt zviždača Otkrio je opasne tajne velike kompanije: Sada je pronađen mrtav na parkiralištu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene