Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Išla na sud

Tuga u Indiji: Preminula žrtva silovanja koju je grupa muškaraca zapalila na ulici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženu (23) napali su i zapalili u četvrtak, dok je bila na putu prema sudu u slučaju kojeg je prošle godine podnijela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali.

Indijka koju su pretukli i zapalili muškarci optuženi da su je silovali preminula je zbog srčanog zastoja, objavio je u subotu glasnogovornik bolnice Safdarjang u New Delhiju.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

23-godišnjakinja je napadnuta i zapaljena u četvrtak u okrugu Unnao u pokrajini Uttar Pradesh. Bila je na putu prema susjednom gradu i saslušanju u slučaju kojeg je prošle godine podnijela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali.

Prvo je primljena u lokalnu bolnicu, pa helikopterom prebačena u New Delhi. Zadobila je opekline na 70 posto tijela, a preminula je u noći na subotu zbog srčanog zastoja, otkrio je doktor Shalabh Kumar koji ju je liječio.

Uhićena su petorica muškaraca koje je navela u svojoj izjavi policiji. Među njima su i imena dvojice optuženih za silovanje.

U izjavi je navela kako su je tukli i zapalili, prenosi televizija NDTV.

Usprkos strožim zakonima i mjerama potaknutih grupnim silovanjem i smrću mlade žene na autobusu u indijskoj prijestolnici krajem 2012., velik broj takvih slučajeva i dalje se događa u Indiji.

Tjedan dana prije slučaja u Unnaou, u blizini Hyderabada 27. studenoga je silovana i zapaljena 27-godišnjakinja. To je pokrenulo prosvjede diljem Indije.

Policija je objavila kako su četvorica optuženih za taj slučaj ustrijeljeni u petak dok su pokušali pobjeći iz pritvora.

Prema posljednjim podacima vlade, u Indiji je 2017. silovano 33 tisuće žena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene