Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od Velike Britanije do Australije

Pravi podvig: Paraplegičar svojom letjelicom preletio gotovo 20.000 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac paraplegičar napravio je pravi podvig. Svojom ultralakom letjelicom preletio je gotovo 20.000 kilometara iz Velike Britanije do Australije.

Dave Sykes iz Yorka put Sydneyja krenuo je još 28. travnja, a otad je preletio čak 19.312 kilometara. Nakon odiseje koja je trajala puna četiri mjeseca, Sykes priznaje kako je sa smiješkom i vrlo emotivno reagirao kad je ugledao pod sobom Opera House i čuveni most u Sydneyju, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Australija poplave 1 Evakuirano 50 tisuća ljudi VIDEO/FOTO Stravični prizori - čitav grad utapa se u nezapamćenim poplavama: "Ovo je daleko od završetka"

'Pomislio sam to je ono što sam planirao dvije godine, to je uistinu kraj mojeg putovanja i nisam mogao skinuti osmjeh s lica', ispričao je. Njegovo postignuće još je veće i zbog toga što je taj put napravio kao paraplegičar. Noge su mu ostale oduzete nakon nesreće na motoru 1993. godine. No ni to nije sve, jer taj hrabri 43-godišnjak nosio se i s grmljavinskim nevremenom iznad Mianmara, pješčanim olujama i olujnim kišama tijekom leta.

Puno je naučio iz svoje avanture, no sreću više neće izazivati. U Veliku Britaniju vraća se avionom, a njegova letjelica brodom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene