Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obranili kuće

Požari u BiH: Hrvatski kanaderi i dalje gase požare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kanaderi su ponovno stigli na požarište nedaleko parka prirode Blidinje u sjevernoj Hercegovini gdje je vatrena stihija tijekom noći ponovno prijetila obiteljskim kućama.

Najteža je situacija u okolici sela Sovića gdje se vatra spušta s obližnje visoravni Risovac i ugrožava obiteljske kuće a gašenje požara je otežano zbog nepristupačnog i miniranog terena. Mještani toga sela su uz pomoć gasitelja uspjeli obraniti kuće tijekom protekle noći. Plameni kraci ovoga požara prijete se proširiti i na područje guste šume prema granicama općine Rame i Tomislavgrada, izvjestili su iz Civilne zaštite.

Stanje na širem području Risovca i dalje je zabrinjavajuće, još su ugroženi selo Sovići u podnožju visoravni Risovac i kompleks mlade jelove šume prema općinama Prozor-Rama i Tomislavgrad.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

>> Fronta požara kod Jablanice 15 km; požar gase i hrvatski kanaderi

Dva kanadera od jutros u 7 sati ponovno djeluju na ugroženim područjima. Očekuje se da protupožarni zrakoplovi nastave gasiti požar i tijekom sutrašnjeg dana, a gasitelji i mještani Sovića se nadaju da bi očekivano zahlađenje s kišom u noći na četvrtak moglo posve ugasiti požar koji je zahvatio veliku površinu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene