Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osjetio se i u Hrvatskoj

Bosnu i Hercegovinu zatresao snažan potres kod Stoca: "Ovo je bilo prilično uznemirujuće"

Potres u BiH
Potres u BiH Foto: EMSC
Seimološka služba BiH javlja kako je potres bio jačine 4,4, a epicentar je u Stocu. Prva informacija objavljena na EMSC-u bila je o magnitudi 4,5 koju potvrđuje i Seizmološka služba Hrvatske.

Epicentar je bio na dubini od 5 kilometara, 19 kilometara od Stoca i 36 kilometara od Mostara. Oko pet sekundi podrhtavalo je tlo te je izazvalo uznemirenost kod građana.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

Kako su izvijestili iz Federalnog seizmološkog zavoda, njihovi uređaji su zabilježili potres čija je magnituda iznosila 4,4 po Richteru. Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske su pak zabilježili jak potres od 4,5 po Richteru s intenzitetom u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. 

Potres se osjetio na širem području Hercegovine i južnom dijelu Hrvatske. Za sada nema dojava o štetama ili eventualnim posljedicama.

"Dobro proteslo i dugo", "Ovo je momački bilo i ne baš kratko", "Ovo je bilo prilično uznemirujuće", neki su od komentara objavljenih na servisu EMSC.

Potres se osjetio u Dubrovniku, Makarskoj, Splitu...

"Kratko, ali jasno", komentar je iz Splita.

 

 

Takvi potresi izazovu štetu na slabije građenim objektima.

Proljetos je u potresu na području Stoca poginula djevojka koja je stradala u obrušavanju stijene na kuću u kojoj je živjela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene