Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRDILE MAROKANSKE VLASTI

Tuga nakon višednevne akcije spašavanja: Petogodišnji Rayan izvučen iz bunara dubokog 32 metra, ali nije izdržao...

Spasioci su u Maroku uspjeli iz bunara dubokog 32 metra izvući petogodišnjeg dječaka koji je u njega pao prije nekoliko dana. Velika akcija spašavanja trajala je danima, no nažalost dječak je preminuo.

Petogodišnji dječak u subotu navečer izvučen je iz 32-metarskog bunara nakon četverodnevne akcije spašavanja, objavili su na Arab Newsu. Vozilom hitne odvezen je do helikoptera, koji ga je prevezao u bolnicu.

Dječakovi roditelji, kako navodi New York Times, izgledali su umorno, ali i smireno, dok su mališana iznosili na nosilima.

Nažalost, marokanske vlasti nešto kasnije objavile su da je dječak preminuo, piše Arab News.  

 

 

 

Spasioci su tijekom subote poslijepodne stigli do petogodišnjeg dječaka i drugi tim trebao ga je izvući iz bunara. Na terenu su im se pridružili i liječnici.  

Posljednje metre spasioci su kopali rukama. Strah od odrona cijelu je akciju usporio. Spašavanje se moglo pratiti i uživo preko Youtubea. 

  

Složena operacija u Maroku trajala je danima, a tisuće ljudi se okupilo na mjestu događaja. Petogodišnjak je pao u 32 metra duboki bunar, a strah od odrona učinio je akciju spašavanja opasnijom. 

''Uskoro smo gotovi", najavio je jedan od vođa operacije, Abdesalam Makoudi tijekom subote poslijepodne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wow! Spasili životinje iz leda i snijega, a promatrači su uspjeli snimiti njihovo junaštvo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon dva sata leta VIDEO Pogledajte kako je tehnologija pomogla u spašavanju nestale osobe: ''Bespilotne letjelice nisu samo igračke''

Obraćajući se marokanskim medijima sa suzama u očima, dječakova majka je rekla da ga je cijela obitelj išla tražiti, prenosi BBC. "Tada smo shvatili da je pao u rupu. Nadam se da ćemo ga pronaći živog'', zaključila je tada očajna majka. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene