Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ups!

Bizarna pogreška posade Air Canade: Nakon slijetanja zaboravili na putnicu, probudila se nakon nekoliko sati

Zrakoplov aviokompanije Air Canada, ilustracija (Foto: AFP)
Zrakoplov aviokompanije Air Canada, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Uprava zrakoplovne tvrtke Air Canade priopćila je da istražuje slučaj o tomu kako je posada u kabini aviona ostavila putnicu koja je ondje ostala nakon slijetanja jer je zaspala.

Naime, nakon slijetanja u zračnu luku Toronto, jedna se putnica probudila sama u kabini zrakoplova u potpunome mraku, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Slika nije dostupna Prisilno slijetanje FOTO Avionu otpao propeler, probio zrakoplov i pogodio putnicu u glavu

"Mislila sam da sam ružno sanjala. I sama se pitam kako se to dogodilo", napisala je Tiffani Adams 9. lipnja u poruci na Facebooku.

Opisala je da se probudila "oko ponoći (nekoliko sati nakon slijetanja zrakoplova) u potpunom mraku i u hladnoj kabini".

Potom je pokušala telefonom pozvati prijateljicu Deannu Dale, no mobitel se ugasio nakon manje od minute razgovora.

Baterija se ispraznila, a u kabini zrakoplova nije bilo struje da ga ponovno napuni. To ju je još više preplašilo, pa je u pilotskoj kabini potražila talkie-walkie. Kad ga je pronašla ustanovila je da ni taj uređaj ne funkcionira.

Nesretna se putnica potom dosjetila da bi mogla iskoristiti baterijsku svjetiljku pronađenu u kabini te je počela slati SOS signale uključujući i isključujući svjetiljku. No ni to nitko nije zamijetio. Na kraju je uspjela otvoriti vrata pilotske kabine i pozvati pomoć.

U međuvremenu je njezina prijateljica Deanna Dale nazvala Zračnu luku Toronto Pearson te ih obavijestila o tomu da je u zrakoplovu ostala jedna putnica.

Ponudili joj prijevoz i noćenje u hotelu

Tiffani Adams 'pronašao' je transportni radnik koji vozi kolica s prtljagom te joj je pomogao da izađe iz aviona.

Adams je kazala i da su joj iz Air Canade po dolasku u zgradu zračne luke ponudili prijevoz limuzinom i noćenje u hotelu, što je odbila, želeći se što prije vratiti kući.

Novinarima je kazala da još uvijek ima noćne more i poteškoće sa spavanjem. "Jedva zaspim, a i kad zaspim budim se u strahu da sam zaključana u nekom mračnom prostoru", kazala je.

Zrakoplovna tvrtka više se puta ispričala putnici za propust te obećala da će istražiti slučaj. (Hina)

Aktualno Stiže toplinski val: Uskoro ćemo se pržiti na visokim temperaturama, evo kako si možete olakšati +0 Upozorenje DHMZ-a (Foto: Screenshot/DHMZ) Hrvatska Stiže toplinski val: Uskoro ćemo se pržiti na visokim temperaturama, evo kako si možete olakšati 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene