Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pomoćnik senatora Webba uhićen s napunjenim pištoljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik američkog senatora Jima Webba uhićen je u ponedjeljak kada je ulazio u uredsku zgradu Senata s napunjenim pištoljem koji je pripadao senatoru, izvijestila je TV mreža NBC pozivajući se na policiju Kongresa.

Glasnogovornica policije na Capitol Hillu, Kimberly Schenider, izjavila je kako je pomoćnik senatora Webba ušao u zgradu oko 11 sati s neregistriranim vatrenim oružjem, za čije nošenje nema dozvolu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve snimile kamere Tinejdžer jajem napao senatora koji je sablaznio izjavom o krvavom napadu, ovaj mu uzvratio - šakom Slika nije dostupna SAD u "autoritativnom modu" "Trump pati od poremećaja deluzije, ne razumije ni Ustav ni što je demokracija"

Webbov ured objavio je priopćenje u kojem je pomoćnika identificirao kao Philipa Thompsona, "bivšeg marinca, senatorovog dugogodišnjeg prijatelja i namještenika od povjerenja".

"Prema našim saznanjima, radilo se o previdu", dodao je Webbov ured.

Od službenika Kongresa kasnije se doznalo kako je Webb dao Thompsonu pištolj kada ga je on ranije tijekom dana odvezao na aerodrom. Thompson je, ulazeći u senatsku zgradu, zaboravio da nosi oružje.

Oružje je otkriveno kada je pomoćnik prolazio kroz rendgenski uređaj na ulazu, kazala je policijska glasnogovornica Schneider, dodajući kako je uz napunjeni pištolj imao i dva napunjena magazina.

Demokrat Jim Webb, iz Virginije, koji je na izborima u studenom 2006. prvi put ušao u Senat, također je bivši marinac i odlikovani vijetnamski veteran.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene