Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija u Chicagu ubila 17-godišnjeg tinejdžera, pokušao je pobjeći tijekom prometne kontrole

Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP
Sedamnaestogodišnjak je umro od teških ozljeda pošto je u njega pucala policija u Chicagu u subotu navečer, doznaje se u nedjelju od službenih izvora.

"Maloljetnik je pokušao pobjeći tijekom prometne kontrole. Policajac koji ga je pokušao sustići pucao je u njega. Mladić je poslije umro", piše u priopćenju civilnog ureda za istrage slučajeva u koje je umiješana čikaška policija.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Spašavanje žene koja kamionom visi s mosta Uspješno spašena VIDEO Nakon ovoga može slaviti novi rođendan: Kamionom probila zaštitnu ogradu mosta i ostala visjeti na više od 20 metara

Istražitelji tog ureda su pregledali "sve raspoložive snimke" i nastavljaju saslušavati svjedoke kako bi utvrdili okolnosti nesreće, dodaje ured.

Američki mediji pišu da je žrtva Michael Elam (17).

Nešto ranije čikaška policija je objavila da je njezin pripadnik pucao u osumnjičenika u "oružanom sukobu" u subotu oko 20,30 sati i da je osoba prevezena u bolnicu "u kritičnom stanju".

Policija Chicaga, trećeg po veličini američkog grada, optuživana je zadnjih godina za više propusta.

Godine 2014. bijeli policajac je sa šesnaest hitaca ustrijelio Laquana McDonalda, 17-godišnjeg crnca naoružanog nožem koji je bio podalje od njega. Policajac Jason Van Dyke je u siječnju osuđen na gotovo sedam godina zatvora zbog ubojstva.

Kasnija objava videosnimke 2015. o pogibiji mladića razbjesnila je stanovnike i potaknula višemjesečne prosvjede.

Savezna istraga je poslije utvrdila da su policijske zlouporabe bile česte u tom gradu pogođenom nasiljem i krijumčarenjem droge. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene