Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAMIT U PRAGU

Vučić se posvađao s novinarima iz Hrvatske: "Ja nemam svoje naslovnice. Je l' vi govorite o meni ili...?"

"Hrvatska samo radi svoj posao koji obavlja još od 1941.", izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu, gdje se uspio posvađati s predstavnicima hrvatskih medija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić polemizirao je s hrvatskim novinarima u Pragu uoči samita Europske političke zajednice, na kojemu sudjeluju 44 zemlje.

Izjavio je da se Hrvatska sama pohvalila da je zaslužna za to što Zapadni Balkan nije izuzet od sankcija EU-a na uvoz ruske nafte, ocijenivši da Zagreb samo radi svoj posao koji obavlja "od 1941. pa nadalje".

Prvobitni prijedlog Europske komisije predviđao je izuzetak kad je riječ o snabdijevanju iz Jadranskog naftovoda, ali je na inzistiranje pojedinih država članica EU-a taj prijedlog odbijen. Smatraju da nema razloga zašto bi Srbija bila izuzeta. 

"Neke zemlje EU-a su izuzete, poput Bugarske, Mađarske… Srbija nije. Hrvatska je samo radila svoj posao koji radi već desetljećima", rekao je Vučić uoči početka samita u Pragu.

Hrvatske medije je optužio da su izmislili njegovu izjavu da je Zagreb kriv.

"Ja ponavljam, Hrvatska je radila samo svoj posao koji radi od 41. godine pa nadalje. Hrvatska samo radi svoj posao, sve ono što je radila prethodnih 70, 80 godina. Uopće je ne krivim", rekao je Vučić raspravljajući s novinarima iz Hrvatske.

Na opasku novinara da se naša zemlja na naslovnim stranama srpskih tabloida uspoređuje s NDH-om, Vučić je rekao: "Ja nemam svoje naslovnice. Je l' vi govorite o meni ili srpskim medijima? Vi ste se pohvalili u vašim medijima, mi vam čestitamo na tome", kazao je. 

Na pitanje zašto krivi Hrvatsku kad je Srbija ta koja odbija uvesti sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, Vučić je poručio da Zagreb neće voditi politiku Beograda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sankcije dotaknule i njih "Bijesan kao ris!" Vučić u šoku nakon zabrane uvoza ruske nafte preko Jadrana: Za sve mu je kriva Hrvatska

"Vodit će je građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji nametati svoju volju", poručio je Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić nije išlo Vučić pokušao mjesec dana živjeti od prosječne srpske plaće pa pokleknuo: "S dvoje male djece ne može duže"

Kaže da je Srbija slobodna zemlja koja sama donosi svoje odluke.  Odbacio je mogućnost da će doći do prekida pregovora o članstvu Srbije u EU-u.

Na opasku da se svađa, Vučić je rekao da se uopće ne svađa već da "objašnjava na najljubazniji način". 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene