Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće pristaša

FOTO Pogledate slavlje na Crvenom trgu: Videozid, pop koncert, zastave i ovacije Putinu nakon aneksije

Slavlje u Moskvi nakon aneksije
Slavlje u Moskvi nakon aneksije Afp
Aktualno Galerija Slavlje u Moskvi nakon aneksije Slavlje u Moskvi nakon aneksije Foto: Afp Vladimir Putin na skupu u Moskvi Vladimir Putin na skupu u Moskvi Foto: Afp Vladimir Putin na skupu u Moskvi 3 Vladimir Putin na skupu u Moskvi 3 Foto: Afp Vladimir Putin na skupu u Moskvi 4 Vladimir Putin na skupu u Moskvi 4 Foto: Afp +6 Vladimir Putin na skupu u Moskvi Galerija 1/11 >>
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da će Rusija "pobijediti" u sukobu s Ukrajinom, na skupu održanom na Crvenom trgu u središtu Moskve u čast pripojenja četiriju ukrajinskih teritorija.

"Pobijedit ćemo!", poručio je ruski predsjednik, što je popraćeno pljeskom nekoliko tisuća njegovih pristaša od kojih su neki nosili ruske zastave.

"Dobrodošli kući!", rekao je obraćajući se stanovnicima anektiranih ukrajinskih područja, poručivši im da su se "vratili u svoju povijesnu domovinu".

Putin je govorio pred gledateljima pozvanim da prate pop-koncert na Crvenom trgu koji je prenosila televizija.

"Rusija ne otvara samo vrata svoje kuće za te ljude, ona otvara svoje srce", rekao je na posebno za tu prigodu postavljenoj pozornici na poznatom trgu podno zidina Kremlja.

"Sada smo još jači jer smo ujedinjeni"

Među nazočnim mnoštvom mogao se vidjeti velik broj ruskih zastava, javio je novinar AFP-a. Neki su nosili vrpce svetog Jurja s crnim i narančastim prugama, što je nekadašnje vojno odličje koje je poslije postalo simbol pobjede Crvene armije nad nacističkom Njemačkom.

Nekoliko velikih zaslona i moćan razglas postavljeni su kako bi okupljeni mogli pratiti govor ruskog predsjednika i nastup poznatih ruskih glazbenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet oblasti Komadanje jedne zemlje: Od Krima do Donbasa - Rusija svojata ogroman postotak ukrajinskog teritorija

Pročitajte i ovo Ilustracija Iz minute u minutu Putin najavio pobjedu, američki državni tajnik oglasio se o nuklearnim prijetnjama: "Pažljivo gledamo"

"Sada smo jači jer smo ujedinjeni", rekao je Putin s mikrofonom u ruci. Ruski predsjednik istaknuo je da je ovo "poseban, povijesni dan istine i pravde" u času kada ruski vojnici "junački brane odluku ljudi" u Ukrajini.

"Učinit ćemo sve kako bismo pomogli našoj braći i sestrama u Zaporižji, Hersonu, Luhansku i Donecku, kako bismo ojačali njihovu sigurnost, pokrenuli gospodarstvo i obnovu", rekao je, nekoliko sati nakon što je na svečanosti u Kremlju potpisao odluku o pripojenju četiriju ukrajinskih područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene