Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječi se od karcinoma

Paragvajski predsjednik stabilno unatoč vaskularnim problemima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje paragvajskog predsjednika Fernanda Luga, koji se liječi od karcinoma, stabilno je nakon što je hitno prebačen na liječenje u bolnicu u Brazilu zbog, kako se kasnije utvrdilo, vaskularnih problema.

Lugo, bivši katolički svećenik koji se na čelu Paragvaja nalazi dvije godine, u kolovozu je počeo liječenje kemoterapijom u Brazilu zbog Ne-Hodgkinova limfoma.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Traže lijek Hrvatska među najgorima po smrtnosti od raka, stručnjaci tvrde: "Prije 20 godina ovo nismo mogli ni zamisliti" Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana

Alfredo Boccia, Lugov osobni liječnik, rekao je novinarima da je predsjednik stabilno te da su nalazi pokazali da predsjednik ima trombozu, ili krvni ugrušak, u gornoj šupljoj veni (vena cava superior) što je vjerojatno rezultat kemoterapije, ali da operacija neće biti potrebna.

>> Paragvajski predsjednik na liječenju u Brazilu zbog infekcije opasne po život

'Ova je dijagnoza bitno manje zabrinjavajuća od prvotne', kazao je Boccia. Prvo se mislilo da Lugo ima po život opasnu infekciju u grlu te je stoga bio žurno prebačen na liječenje u Sao Paolo, gdje i inače ide na kemoterapiju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene