Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije ovo očekivao'

VATIKAN GOTOVO ZANIJEMIO Papa šokiran poklonom u Boliviji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Papa nije očekivao takav poklon, to je jasno", rekao je Papin glasnogovornik Federico Lombardi.

Papa Franjo šokirao se kada je na poklon od bolivijskog predsjednika dobio križ s raspetim Kristom u obliku srpa i čekića.

Pročitajte i ovo Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti" Papa Franjo Napali ga mediji Intervju koji je izazvao skandal: "Papa ne traži od Ukrajine da se preda, nego da pregovara"

Poklon bolivijskog predsjednika Eve Moralesa replika je križa koji je izradio Luis Espinal, isusovac poput Franje, kojeg je ubila bolivijska diktatura 1980. Espinal ga je zamislio kao simbol za potrebu kršćansko-marksističkog dijaloga s radnicima i poljoprivrednicima.

SKROMNE POČETKE TREBA PAMTITI Papa traži da Crkva izbjegne 'duhovni Alzheimer'

Morales, ljevičarski populist, papi je križ uručio u srijedu tijekom njegova posjeta La Pazu, a on je njime bio vidno šokiran. Papa se prije toga pomolio na mjestu na kojem je Espinal ubijen, na cesti između El Alta i La Paza.

"To je bilo Espinalovo djelo", rekao je u četvrtak Papin glasnogovornik Federico Lombardi, bez ikakvih dodatnih komentara.

"Nije na meni da tumačim poteze predsjednika Moralesa", rekao je. "Papa nije očekivao takav poklon, to je jasno", priznao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene