Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽUJE SE NESREĆA

Vojska potvrdila: Načelnik oružanih snaga i još 12 osoba poginulo u padu helikoptera u Indiji

Helikopter koji je prevozio načelnika glavnog stožera indijske vojske, generala Bipina Rawata, srušio se u srijedu u državi Tamil Nadu.

"Helikopter ruske proizvodnje Mi17V5 indijskog ratnog zrakoplovstva, u kojem je bio načelnik glavnog stožera oružanih snaga, general Bipin Rawat, doživio je danas nesreću nedaleko od Coonoora, u državi Tamil Nadu. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok nesreće", objavilo je indijsko ratno zrakoplovstvo na Twitteru.

Najviši indijski vojni zapovjednik poginuo je u padu helikoptera u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, objavile su zračne snage. Jedan putnik je prevezen u bolnicu, piše BBC.

Putovali s vojnim časnicima

Prema ranijem priopćenju, general Rawat i njegova supruga te nekoliko vojnih časnika su se helikopterom uputili prema vojnoj školi za obuku.

"Troje ili četvero ljudi je ozlijeđeno, no identitet poginulih još nije poznat", rekao je dužnosnik vatrogasne službe koja je stigla na mjesto nesreće.

U gaženju požara koji je izbio nakon rušenja helikoptera sudjelovalo je 20-ak vatrogasnih vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA ŠUTI O DETALJIMA Ubijeni civili u selu uz granicu: Mještani održali prosvjed i napali vojni kamp

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumaglica smanjila vidljivost VIDEO Udišu otrovni smog pun čestica koje izazivaju rak pluća: "Ovo postaje noćna mora"

Lokalni mediji prenose da je helikopter poletio iz vojne zrakoplovne baze Sulur.

Mediji 63-godišnjeg generala Rawata opisuju kao vrlo bliskog premijeru Narendri Modiju. Rawat je prvi načelnik glavnog stožera oružanih snaga.

Taj je položaj indijska vlada prvi puta uvela 2019.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene