Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza zbog ministra

Pahor očekuje skoro okončanje koalicijske krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zahtjeva za odlazak Erjavca s pozicije ministra, vodeća slovenska koalicija našla se u krizi

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u četvrtak da očekuje skorašnje okončanje krize u njegovoj koaliciji nastale zbog zahtjeva za odlaskom ministra za okoliš i prostor Karla Erjavca. Pahor je na konferenciji za novinare nakon redovne vladine sjednice izjavio kako se nada da će, razriješi li parlament Erjavca, što je premijer predložio pošto je državna revizija ukazala na nepravilnosti u tom ministarstvu, koalicijska Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) odmah nominirati svog kandidata na njegovo mjesto.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Erjavec je predsjednik stranke DESUS, ali je zadnjih mjeseci česte javne i medijske navode da bi zbog pogrešaka morao odstupiti nazivao 'političkom hajkom' protiv njegove stranke i njega osobno. Istodobno, Pahor je na konferenciji za novinare kao potpuno neprimjeren ocijenio istup najjače oporbene stranke koju vodi bivši premijer Janez Janša da bi ministar pravosuđa Aleš Zalar trebao dati ostavku zbog navodnog političkog pritiska na glavnu državnu odvjetnicu Barbaru Brezigar.

Pahor je rekao da su se od Janšine Slovenske demokratske stranke (SDS) čule i izjave da je on provodio osobni pritisak na državno tužiteljstvo u vezi s aferom Patria, te da vlada utječe na tužiteljstvo i nezavisne državne regulatore. Nisam bez pogrešaka, ali jednu pogrešku nemam i nikad otkako sam premijer nisam provodio pritisak na nezavisne državne organe i regulatorna tijela, rekao je Pahor. Dodao je da je spreman dati ostavku ako bi netko od njih javno ustvrdio da je predsjednik vlade utjecao na njegovo djelovanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene