Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna lista

Ako ne želite biti ubijeni, ne idite na odmor u...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je još jedna u nizu bizarnih ljestvica koje se želite pridržavati!

Prema UN-ovom izvješću objavljenom u četvrtak, Honduras je mjesto s trenutačno najvećom stopom ubojstava u mirnodopskom razdoblju, prema tome izvješću Sjeverna i Južna Amerika stavljaju Afriku na drugo mjesto te bizarne 'ljestvice'. 

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju"

Razdirana ratovima bandi i meksičkih narko kartela , srednjoamerička država Honduras 2012. imala je stopu ubojstva od 90,4 ubojstava na 100.000 ljudi, što je gotovo dvostruko stopi Venezuele od 53,7.
Prema izvješću UN-ovg Ureda za borbu protiv droge i kriminala Srednja Amerika kotira prilično loše. Belize ima stopu ubojstava 44, 7 a Ekvador 41,2 na 100.000 ljudi.

U prethodnom izvješću iz 2011. Honduras je predvodio listu, dok je El Salvador bio na drugom a Venezulea na trećem mjestu. U UN-ovom zadnjem izvješću Amerika je preuzela 'vodstvo' Afrike kao regije s najviše ubojstava, zahvaljujući valu organiziranog kriminala koji se financira iz sredstava krijumčarenja droge. Istraživanja su pokazala da je gotovo 40 posto svih ubojstava 2012. u svijetu počinjeno je u Srednjoj i Južnoj Americi.

Pao najtraženiji Joaqin Guzman: Kralj narkotika uhićen u Sinaloi!

Srednjoameričke zemlje, koje imaju dugu povijest nasilja bandi poput Hondurasa, uviđaju pogoršanje problema u posljednjih nekoliko godina. Problemi su se počeli stvarati otkako se meksički kartel preselio na to područje iskorištavanjem, ionako, klimavih javnih ustanova za postavljanje ključnih logističkih operacija za kretanje droge iz Južne Amerike u Sjedinjene Američke Države.

Ostale zemlje koje kotiraju na „ljestvici“ su Guatemala sa 39,9 ubojstava na 100.00 ljudi, Sjeverna Afrika s 31, Columbia sa 30,8 i Brazil sa 25,2.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene