Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Svi ćete biti gotovi''

Otkrivene jezive poruke bivšeg učenika koji je ubio devetero djece u Rusiji: ''Danas ću ubiti puno biološkog smeća i ustrijeliti sebe''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenik za krvavi pohod u kojem je ubijeno devetero učenika je 19-godišnji Ilnaz Renatovich Galyaviev. Navodno je bivši učenik koji je napustio tu školu prije otprilike četiri godine.

Ilnaz Renatovich Galyaviev, osumnjičen za masovno ubojstvo, navodno je na svom kanalu na Telegramu upozorio da planira masakr, ali nije bilo jasno da će to biti u školi koja ima više od 1000 učenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvela ju policija Strava u SAD-u: Učenica šestog razreda pucala po školi i ranila tri osobe. Razoružala je nastavnica

Pročitajte i ovo Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) FBI istražuje slučaj Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen

"Danas ću ubiti veliku količinu biološkog smeća i ustrijeliti se'', izjavio je noseći masku na kojoj piše ''Bog''. Na drugoj fotografiji na Telegramu, gdje je njegov nadimak na društvenim mrežama "Vaša smrt", izjavio je da će ''svi biti gotovi''.

Na svom profilu dodao je i da je na svijet došao kako bi se riješio ljudi. ''Došao sam na ovaj svijet kao čovjek kako bih se riješio svih nas'', napisao je Galyaviev.

Tragediju je i komentirao tatarstanski predsjednik Rustam Minnikhanov. ''Izgubili smo sedmero djece, učenike osmog razreda. Četiri dječaka i tri djevojčice. 16 ljudi je ozlijeđeno'', kazao je predsjednik.

Isprva se mislilo da se radi o dva napadača, ali kasnije su vlasti potvrdile kako je 19-godišnjak djelovao sam.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene