Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitan dio povijesti

Otkrivena izgubljena tvrđava jednog od najvećih vojskovođa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriće bi moglo pomoći povjesničarima u boljem razumijevanju rasta Mongolskog carstva.

Arheolozi su otkrili Džingis Kanovu izgubljenu mongolsku tvrđavu, piše iflscience.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkriće na sjeveru Europe ZLATNA ENIGMA Zovu ih zlatne spirale, ali nitko ne zna čemu služe Slika nije dostupna Iznimno značajno Otkriće koje bi moglo promijeniti povijest

Vođa Mongolskog carstva jedan je od najvećih osvajača i vojskovođa svih vremena. Tim mongolskih i japanskih znanstvenika otkrio je utvrdu za koju je sada potvrđeno da ju je ovaj vladar koristio tijekom 13. stoljeća.

Ovo otkriće moglo bi pomoći povjesničarima da bolje razumiju rast carstva. A Džingis Kan kontrolirao je više od 12 milijuna četvornih kilometara diljem Azije. Oni koji su se odupirali priključenju carstvu bili su suočeni s velikom silom.

Izgubljeni Džingis Kanov grad još uvijek mami ljepotom

Smatra se da je za vrijeme života Džingis Kan bio odgovoran za smrt više od 40 milijuna ljudi. Ipak, povjesničari raspravljaju o valjanosti opsega tog pokolja. Za mnogo toga smatraju da su samo rekla-kazala informacije kojima se htio utjerati strah neprijateljima Džingis Kana.

Koichi Matsuda sa sveučilišta u Osaki bio je načelu tima koji je otkrio tvrđavu 2011. godine na jugozapadu Mongolije. Krajolik je bio usklađen s opisom tvrđave od strane duhovnog vođe Taoa.

Među pronađenim eksponatima bile su životinsjke kosti, kineska keramika i drveni fragmenti. Smatra se da je tvrđava izgrađena 1212. godine.

Nakon pada Mongolskog carstva, tvrđava je nestala u ruševinama tijekom 14. stoljeća. A onda je postala izgubljena za povijest.

Njezino ponovno otkriće i potvrđivanje identiteta važni su za azijsku povijest.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene