Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forbes objavio listu

Ona je i dalje najmoćnija žena na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je i dalje, petu godinu zaredom, najmoćnija žena na svijetu, ispred Hillary Clinton i Melinde Gates, pokazao je godišnji popis časopisa Forbes objavljen u utorak.

Predsjednica Središnje banke Sjedinjenih Država (Fed) Janet Yellen je s 2. pala na 4. mjesto, a na petom je Mary Barra, generalna direktorica General Motorsa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putin, Obama, Merkel... FOTO I on je na popisu najmoćnijih ljudi! Slika nije dostupna Forbesova lista A NAJMOĆNIJA žena svijeta je...

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde je s 5. prešla na 6. mjesto, a brazilska predsjednica Dilma Rousseff je 7.

"Merkel je u prosincu 2014. osvojila treći četverogodišnji mandat na čelu najdinamičnije zemlje Europe", pojašnjava Forbes i naglašava da je ona pobijedila nacionalnu recesiju tijekom svjetske gospodarske krize, a sada je u žiži napora pomoći Grčkoj da pokrene svoje gospodarstvo.

Merkel poziva na reformu WHO-a nakon ebole: 'Trebali smo reagirati prije'

Prema Forbesu u 2016. ju može ugroziti jedino Hillary Clinton, koja je prošle godine bila na šestom mjestu godišnjeg popisa 100 najmoćnijih žena svijeta.

Na popis je ove godine ušlo 19 novih imena, među kojima američka pjevačica Taylor Swift, koja je s 25 godina najmlađa na tom popisu. Na popisu se nalazi osam čelnica država i 15 milijarderki.

Među onima koje su ove godine ispale s popisa je američka pjevačica Lady Gaga, mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi i brazilska manekenka Gisele Bundchen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene