Obavijesti Video Pretražite Navigacija
klimatske promjene

Oluje u Bavarskoj poplavile ceste i podrume: "Na ulici je bila bujica. Hitne službe nisu stigle odgovoriti na sve pozive"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bavarskoj je okrug Hof proglasio stanje katastrofe zbog snažnih grmljavinskih oluja i obilnih kiša u utorak navečer.

Bavarski Crveni križ izvijestio je kako hitne službe nisu mogle odgovoriti na sve pozive s obzirom na velik broj ljudi koji su zvali pomoć. Međutim, rekli su da će se spasioci odazvati.

Policijska uprava Hofa potvrdila je nepogodu, ali je istaknula kako su do sada glavni problem bile poplavljene ceste i podrumi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZDANO UPOZORENJE VIDEO Zbog obilne kiše poplavljene ulice Londona: "Nikad nisam vidio ovako nešto"

Jedna autocesta bila je zatvorena jer je "voda prolazila poput bujice", rekli su.

U blizini Hofa također je prijetila opasnost od pada građevinske dizalice, a na mjestu događaja bile su vatrogasne službe i službe tehničke pomoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odsječene ceste VIDEO Drama u New Yorku: Podzemna željeznica potopljena, putnici do pojasa u vodi

Selbitz u Hofu bio je među zajednicama koje su najteže pogođene, a vatrogasci su se suočavali sa stalnim pozivima u pomoć, ispumpavanjem vode iz podruma i nabavom vreća s pijeskom.

Neki su stanovnici bili prisiljeni privremeno napustiti svoje domove.

Do sada nije bilo žrtava, rekla je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene