Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odroni i poplave

VIDEO Strašne posljedice oluje koja je poharala sjever Italije: Blato guta automobile i ulazi u kuće, vatrogasci imaju desetke intervencija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici hitnih službi angažirani su u srijedu na sjeveru Italije na desecima intervencija nakon što se ta regija našla na udaru oluja i obilnih kiša.

Istočno od jezera Maggiore vatrogasci su pozvani na 40 lokacija u provinciji Varesea, objavile su spasilačke službe u srijedu.

Obilne kiše na tom su području izazvale odrone zemlje i poplave, a slike prikazuju kako blato guta automobile i ulazi u kuće.

Predsjeddik regije Lombardija, koja je posebice teško pogođena vremenskim nepogodama, zatražio je uvođenje izvanrednog stanja u nekoliko provincija, uključujući gradove Varese, Como i Lecco.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Toksično blato Nakon kataklizmičkih poplava stručnjak otkrio: Njemačkoj prijeti nova pošast

Vatrogasci su na području Coma u utorak već izašli na više od 100 intervencija zbog poplava i blatnih bujica. Ceste na tom području su djelomično zatvorene a ljudi zarobljeni u kućama.

Oluje su poharale i regije Veneto i Veneciju-Julijsku krajinu.

Očekuje se da će regiju i u četvrtak pogoditi snažne oluje, a civilna zaštita pojačala je upozorenja za krajnji sjever Lombardije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene