Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mama Sarah

U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarah Onyango Obama, treća i najmlađa supruga djeda bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, koja je sudjelovala u odgoju njegova oca, umrla je u dobi od najmanje 99 godina u ponedjeljak u bolnici u zapadnoj Keniji.

"Granny Sarah", kako ju je nazivao bivši američki predsjednik, aktivno se bavila promocijom obrazovanja za djevojčice i siročad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjiva smrt zviždača Otkrio je opasne tajne velike kompanije: Sada je pronađen mrtav na parkiralištu U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

"Istina je, otišla je Gospodinu", kazala je njezina kći Marsat Onyango.

Mama Sarah, kako su je iz poštovanja zvali u Keniji, obična žena sa sela bila je poznata po kašama i krafnama koje je servirala u lokalnoj školi. U zemlji je postala slavna nakon što je 2008. Barack Obama izabran za prvog crnog američkog predsjednika.

Bila je treća supruga Obamina djeda i pomogla je u odgoju Obamina oca Baracka Obame starijeg.

Sarah Obama desetljećima je pomagala siročadi, a neki su i živjeli u njezinoj kući.

Mama Sarah Obama Fondacija plaća hranu i obrazovanje za djecu bez roditelja, osigurava im školske potrepštine, odjeću, osnovne zdravstvene potrebe i školarine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene