Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio sućut

Obama osudio džihadistički napad u Bamaku nazvavši ga barbarskim činom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama osudio je i nazvao barbarskim činom napad džihadista na hotel u Bamaku u kojemu je poginulo najmanje 27 osoba, među kojima i jedna Amerikanka.

Prigodom službenog posjeta Maleziji, Obama je osudio napad na hotel Radisson Blu u glavnom gradu Malija, za koji je odgovornost preuzela skupina Al Murabitune bliska Al Kaidi.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici Slika nije dostupna Prvi intervju medijima Napadi 11. rujna: Majka jednog samoubojice tvrdi da joj je sin živ u Guantanamu

"Taj barbarski čin samo još više pojačava našu odlučnost da se suprotstavimo tom izazovu", rekao je američki predsjednik dodavši da je nasilni islamistički ekstremizam prijetnja svijetu.

'12 trupala bilo je u podrumu, a 15 na drugom katu hotela'

"U ime američkoga naroda, izražavam sućut ožalošćenom narodu Malija i obiteljima žrtava, među kojima je i američki državljanin", rekao je Obama.

Prema malijskim izvorima, u napadu je poginulo najmanje 27 talaca. Američki su dužnosnici priopćili da je među njima najmanje jedan državljanin SAD-a. Glasnogovornik State Departmenta John Kirby rekao je da je riječ o Aniti Ashok Datar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene