Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija tvrtke

Nova uprava Merkura vjeruje u dogovor s bankama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova uprava posrnulog slovenskog trgovačkog lanca 'Merkura' vjeruje da će uskoro biti poznato hoće li biti moguće sanirati tvrtku.

Tvrtku bi se trebalo sanirati tako što će banke, kojima taj lanac za prodaju tehničke robe duguje 740 milijuna eura, omogućiti konverziju dijela duga u vlasničke udjele, objavili su slovenski mediji.

Pročitajte i ovo PR Oglas Merkur osiguranje organiziralo panel na temu muškog zdravlja Slika nije dostupna Dobro uigrani EKSKLUZIVNO: Sve više stranaca krade po trgovačkim centrima!

>> Mercator preuzima Merkur

Za takvu odluku potrebno je da skupština potvrdi plan sanacije, nakon što joj se prezentira koliko su potraživanja do sada prijavili njegovi vjerovnici. Tvrtka se inače nalazi u postupku prisilne naplate potraživanja, a i država je zainteresirana da se stečaj izbjegne zbog važnosti 'Merkura' u prodaji slovenskih proizvoda kod kuće i u inozemstvu.

Zloporaba ovlasti i pranje novca

'Merkur' je do prije nekoliko godina predstavljao priču o trgovačkom uspjehu i brzo se širio, dok nije došlo do ekonomske i financijske krize, nelikvidnost je ugrozila servisiranje duga, a menadžerska privatizacija u poduzeću dovela do uhićenja njegove stare uprave.

Četvero članova bivše uprave na čelu s bivšim direktorom Binetom Kordežom državni istražni ured (NPI) u četvrtak je uhitio zbog sumnji da su zloporabom ovlasti i pranjem novca u procesu privatizacije oštetili 'Merkur' za više desetaka milijuna eura.

Suprotno jučerašnjim izjavama Kordežove odvjetnice, policija je objavila da nad njima nije određen 58-satni pritvor, nego su u noći na petak nakon višesatnog ispitivanja pušteni kućama. Zaplijenjena je poslovna i druga dokumentacija 'Merkura' i tvrtke 'Mersteel' za razdoblje 2007-2010. koja bi trebala potkrijepiti sumnje o zloporabi ovlasti i pranju novca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene