Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granice spolnih odnosa

Žele dozvoliti incest među odraslima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko etičko vijeće, tijelo koje je imenovala savezna vlada, pozvalo je u srijedu na ukidanje zakonske zabrane incesta među odraslim braćom i sestrama.

Kazneno pravosuđe nije prikladno sredstvo "zaštite društvenih tabua", smatra vijeće sa sjedištem u Berlinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija čeka se obdukcija Stravično otkriće: U podrumu pronašli tri mrtve bebe, otac i starija kći (20) optuženi za incest, mlađa je silovana - "Obrijao joj je glavu..." Ilustracija Francuska pokrenula kampanju Vlada prvi put progovorila o jednoj od najvećih tabu tema: ''Važno je da se kaže - incest postoji, to je javni problem, a ne privatni''

Prijedlog vijeća, koje ima savjetodavnu ulogu u vladi i parlamentu, Njemačku bi stavilo uz bok s nekim drugim europskim državama poput Belgije, Nizozemske, Španjolske, Portugala i Luksemburga.

Zaljubili se, dobili dijete, a onda otkrili da su BRAT I SESTRA

Vijeće, koje je imenovala savezna vlada zajedno sa zastupnicima u parlamentu, broji 26 članova i savjetuje političare u etičkim pitanjima koji se tiču društvenih, znanstvenih, zdravstvenih i pravnih pitanja.

U dokumentu objavljenom u srijedu, vijeće je pozvalo njemačke parlamentarce da ukinu odredbu o incestu u kaznenom pravu, tvrdeći da "nije posao (kaznenog prava) nametati moralna mjerila ni postavljati granice spolnih odnosa između zrelih građana". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene