Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poletio iz Meksika

Srušio se avion kod Kostarike: U njemu putovao njemački milijunaš s obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački poduzetnik i milijunaš Rainer Schaller i njegova obitelj bili su u zrakoplovu koji se srušio u Karipsko more blizu Kostarike, priopćila je vlada u nedjelju.

Izvor u kostarikanskom ministarstvu javne sigurnosti potvrdio je za AFP da su "Schaller (53)" i pet osoba na popisu putnika zrakoplova.

Rainer Schaller je osnivač i predsjednik njemačke tvrtke RSG-Group koja upravlja teretanama McFit. Njemački dnevnik Bild piše da je putovao sa životnom partnericom, s njihovih dvoje djece i s još jednim muškarcem.

Među putnicima zrakoplova su i "Schikorsky, 44-godišnjakinja, Kurreck, 40-godišnjak i dvoje malodobnika" njemačkih državljana te 66-godišnji pilot, Švicarac, navodi se u službenom izvješću.

Tijela odrasle osobe i malodobnika koji još nisu identificirani, pronađena su u subotu u moru.

Pronađeni su i neki predmeti, među njima putne torbe te dio trupa zrakoplova. Prevezeni su u Limon, u istoimenoj pokrajini.

Poletjeli iz Meksika pa izgubili vezu

Iz te luke, oko 160 km udaljene od glavnog grada San Josea, isplovila su u nedjelju ujutro dva broda obalne straže kako bi nastavila potragu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plamen progutao zgradu VIDEO Ruski vojni avion pao na stambenu zgradu na jugu zemlje: Raste broj poginulih u požaru, među ozlijeđenima više djece

Zrakoplov na privatnom letu poletio je iz Meksika i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u Kostariki oko 18.00 sati u petak blizu Limona, kamo je trebao sletjeti.

Lanac niskotarifnih teretana McFit koji je osnovao Schaller, najveći je u Europi (165 dvorana u Njemačkoj i više od 250 u ostatku Europe).

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeing Dreamlifter VIDEO Drama u zraku: Ogromnom avionu nakon uzlijetanja otpao kotač težak stotinjak kilograma

Ime Rainera Schallera se spominjalo u vijestima o nesreći na festivalu elektroničke glazbe Love Paradeu 2010. u kojoj je poginula 21 osoba a 500 je ozlijeđeno u stampedu u betonskom cestovnom tunelu, gdje se održavao događaj.

Rainer Schaller je preuzeo "moralnu odgovornost" za nesreću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene