Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policiji poznati otprije

U Njemačkoj uhićena trojica islamista zbog pripreme terorističkih napada, jedan je planirao izradu eksplozivne naprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u njemačkom Offenbachu uhitila je u utorak trojicu osumnjičenika zbog sumnje da su planirali terorističke napade po nalogu tzv. Islamske države.

''Uhićeni su obavljali pripreme za napad vatrenim oružjem i eksplozivom na rajnsko-majnskom području (Frankfurt i okolica) s ciljem ubijanja što većeg broja osoba'', stoji u priopćenju državnog tužiteljstva u Frankfurtu na Majni.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Ilustracija Izvijestilo njemačko tužiteljstvo Petero ljudi optuženo za pomaganje terorističkoj organizaciji: Među njima i državljanin Kosova

Riječ je o jednom 24-godišnjem državljaninu Njemačke makedonskog porijekla te o dvojici turskih državljana, starih 22 i 21 godinu, koji su otprije poznati kao simpatizeri IS-a. ''Protiv uhićenih akcija je izvedena pravovremeno kako bi se spriječila opasnost“, priopćilo je državno odvjetništvo.

Zasad nije poznato jesu li uhićeni već odabrali konkretne ciljeve za napad. Prvooptuženi 24-godišnjak osumnjičen je i za nabavu kemikalija za izradu eksplozivnog sredstva.

U Frankfurtu na Majni 2011. se dogodio i prvi teroristički napad u Njemačkoj s islamističkom pozadinom, u kojem je migrant s Kosova ubio dva američka vojnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene