Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika nezaposlenost

Tragedija na natječaju za posao: Sedam poginulih u naguravanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je sedam osoba izgubilo život, a deseci su ozlijeđeni u subotu u naguravanju na nacionalnom stadionu u Abuji, gdje se održavao natječaj za zapošljavanje u javnu službu, izvijestio je AFP.

'Na stadionu se održavao natječaj za zapošljavanje u useljeničke službe (...) Došlo je do naguravanja i žrtve su prevezene u državnu bolnicu', rekao je novinarima glasnogovornik bolnice Tayo Haastrup.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

Nije naveo broj žrtava, ali je novinar agencije France Presse u bolnici izbrojao sedam trupala i desetke lakše i teže ozlijeđenih koji su oko podneva i dalje pristizali u bolnicu.

Ne zna se koliko je ljudi bilo na stadionu u trenutku izgreda ali, po iskazima preživjelih, u subotu ujutro bio je otvoren samo jedan ulaz na taj stadion sa 60.000 mjesta.

Do naguravanja je došlo, navode očevidci, kada je velik broj kandidata pokušao doći na sredinu stadiona.

U napadu na školu ubijeno 29 učenika, mnogi umrli u vatrenoj stihiji

Narodna demokratska stranka (PDP) predsjednika Goodlucka Jonathana objavila je u subotu priopćenje u kojemu kaže da je naredila istragu o okolnostima nesreće.

Slični natječaji useljeničkih služba napunili su u isto vrijeme stadione u drugim gradovima u zemlji, što je potaknulo raspravu na društvenim mrežama o nezaposlenosti mladih u Nigeriji.

U Kanu, najvećem gradu na sjeveru, u sličnom izgredu ozlijeđeno je barem sedam osoba, rekao je glasnogovornik lokalne useljeničke službe Mohamed Kanoma.

Velik dio od 170 milijuna stanovnika Nigerije još živi ispod praga siromaštva. Po državnom uredu za statistiku, 37,5 posto Nigerijaca do 25 godina je nezaposleno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene