Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestaje i cjepiva

Redovi za kremiranje u New Delhiju: "Možete vidjeti oko 15 ambulantnih vozila koja čekaju"

Situacija u Indiji se ne smiruje. Prema posljednjim podacima, u jednom je danu zaraženo 360.000 osoba, a broj umrlih prešao je 200.000. No Svjetska zdravstvena organizacija strahuje da su stvarne brojke mnogo gore.

Indijac star 105 godina i njegova 10 godina mlađa supruga pobijedili su koronavirus. Jedni su od rijetkih koji su imali sreće da su dobili mjesto u bolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE VIŠE ZARAŽENIH U strahu od zaraze počeli cijepiti djecu: Od ranog jutra tisuće u redovima pred školama Slika nije dostupna oko 450.000 smrtno stradalih Potez bez presedana: Vrhovni sud naredio da ova velika država mora platiti naknadu za svaku smrt od koronavirusa

"Želim reći ljudima da ne bi trebali paničariti u slučaju da dobiju pozitivan test. Imajte povjerenja u svoje iscjeliteljske moći, odmah posjetite bolnicu i liječite se", rekao je Suresh Chavan, sin spomenutog bračnog para.

Situacija u Indiji se dramatično pogoršava. Do bolničkog kreveta ne može gotovo nitko, a za mnoge pacijente nema kisika. Dugi redovi stvaraju se ispred tvornice u New Delhiju. Ljudi očajnički žele napuniti boce s kisikom.

"Kažu nam da idemo kući. Ako netko umire, neka ga pustimo. Oni ne osjećaju našu bol. U svojoj kući nemaju nikoga tko je bolestan", rekao je jedan od pacijenata.

Indija je u posljednja 24 sata zabilježila 360.000 novih slučajeva zaraze, a dosad je u toj državi od koronavirusa preminulo 200.000 osoba. Svjetska zdravstvena organizacija strahuje da su stvarne brojke daleko gore.

Zdravstveni sustav puca po šavovima, zbog čega su mnoge države poslale pomoć. Samo u New Delhiju svake četiri minute umre jedna osoba, zbog čega se nastavljaju masovna kremiranja diljem glavnog grada.

"Došli smo ovamo oko sedam sati. Još uvijek čekamo i možete vidjeti oko 15 ambulantnih vozila koja čekaju. Svako od njih može imati do dva ili tri mrtva tijela u vozilu", rekao je muškarac koji je stajao u redu za kremiranje.

U centrima za cijepljenja sve je manje cjepiva. SAD u Indiju šalje potrebne sirovine za njegovu proizvodnju, a 1. svibnja stiže i prva pošiljka ruskog cjepiva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene