Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob plemena

Nasilje nakon izbora: U Obali Bjelokosti poginulo više od 200 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošloga tjedna u etničkim sukobima u Obali Bjelokosti, u gradu Duekoueu ubijene su 33, a ranjeno 75 osoba, a prema UN-ovim podacima u nasilju koje je izbilo nakon izbora 28. studenoga poginulo je više od 200 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Sukobi su prošlog tjedna izbili na zapadu Obale Bjelokosti između suprotstavljenih plemena koja su, smatra se, zauzela stranu Gabgboa odnosno Ouattare no lokalni dužnosnici kažu da je stanje sada mirno i da ništa na sugerira da su sukobi izravno vezani s izborima.

UN-ova misija prošlog je tjedna potvrdila da je 14 osoba poginulo u sukobima između naoružanih skupina koji su danima bijesnili nakon što je jedna žena ubijena u pljački na cesti.

>> Gbagba optužili da je naručivao ubojstva građana

'Konačan broj mrtvih u tim bitkama prilično je velik; troje umrlih u bolnici i oko 30 izvan nje', rekao je dr. Teki Moise koji vodi gradsku bolnicu u Duekoueu. 'Imamo i 75 ranjenih od kojih su mnogi još u teškom stanju'.

Sukobi između Ouattarinih i Gbagbovih pristaša uznemirili su pripadnike UN-ove misije koji su se bojali da bi se sukob zbog izbornih rezultata mogao pretvoriti u etničko nasilje na zapadu Obale Bjelokosti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene