Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeno troje ljudi

Napadač iz Züricha mrtav, policija ga identificirala i obustavila potragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač iz Züricha je mrtav, objavila je lokalna policija

Policija u Zürichu objavila je kako je napadač koji je sinoć otvorio vatru u džamiji u ulici Eisgasse mrtav.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Policija javlja kako su utvrdili njegov identitet te opozvali potragu.

Podsjetimo, naoružani napadač sinoć je u pucnjavi ranio troje ljudi koji su se molili u džamiji. Osumnjičenik od oko 30 godina nakon toga je pobjegao iz džamije.

Prema informacijama kantonalne policije, napadač se ubio. Policija je objavila i kako napadač nije bio povezan s Islamskom državom.

U vrijeme pucnjave u džamiji je bilo desetak ljudi, većinom iz Sjeverne Afrike, Somalije i Eritreje.Napadač je ispalio više hitaca ranivši trojicu vjernika, među kojima jednog teško, a zatim počeo bježati prema kolodvoru. Žrtve su trojica muškaraca od 30, 35 i 50 godina.

Policija je odmah pokrenula potragu za napadačem, koristeći pritom pse i pozivajući u pomoć svjedoke događaja. Nekoliko sati poslije, policija je pronašla truplo ispod mosta nekoliko stotina metara od islamskog centra no nije odmah izvijestila postoji li veza s pucnjavom.

Švicarski mediji su zadnjih mjeseci optužili više džamija u Švicarskoj, pa tako i ženevsku, da potiču radikalizaciju vjernika, napose mladih.

Kako pišu glasila, oko 450.000 muslimana živi u Švicarskoj koja ima oko 8 milijuna stanovnika. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene