Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osam ranjenih, napadač uhićen

Napad nožem kod Lyona: Izbo ljude dok su čekali autobus, ubijen 19-godišnji mladić

Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 3
Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 3 Afp
Aktualno Galerija Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 3 Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 4 Galerija 1/4 >>
Jedna je osoba ubijena, a osmero ih je ozlijeđeno u napadu nožem koji se oko 16.30 dogodio na jugu Francuske, kod stanice metroa Laurent Bonnevay u Villeurbanneu, predgrađu Lyona.

Napadač je nakon napada uhićen, javljaju lokalni mediji. U napadu su teže ozlijeđene tri osobe. Motiv napada trenutno su nepoznati. Iz policije se doznaje da je uhićeni napadač 33-godišnjak Afganistanac tražitelj azila, javlja Figaro. Dosad nije bio poznat policiji.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Iako je policija najprije izvijestila o dvojici napdača, tužitelj i policijski izvor kasnije su negirali da postoji i drugi počinitelj. 

Gradonačelnik Lyona Gérard Collomb kazao je da se treba čekati završetak istrage te da treba biti vrlo oprezan. Rekao je da su u vrijeme napada ozlijeđeni čekali autobus na stanici. Nije potvrdio da je druga osoba u bijegu, već je kazao da će detaljne informacije priopćiti tužitelj.

''Muškarac je odjednom počeo ubadati ljude u svim smjerovima'', rekla je za AFP svjedokinja napada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene