Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na karikaturista?

Kopenhagen: Napadači u bijegu, jedna osoba ubijena! Veleposlanik objavio 'još sam živ'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan civil je poginuo, a trojica danskih policajaca ranjena su u subotu u Kopenhagenu u pucnjavi na zgradu u kojoj se održavala rasprava o islamizmu i slobodi izražavanja, a na kojoj je sudjelovao i kontroverzni švedski umjetnik Lars Vilks, objavili su policija i danska agencija Ritzau.

Policija je potvrdila da je u pucnjavi poginuo jedan civil, a da su napadači pobjegli u automobilu, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Napad u Kopenhagenu nastao stampedo VIDEO Policija otkrila detalje o napadaču iz trgovačkog centra u Danskoj, objavljena snimka pucnjave

Ritzau prenosi da su neozlijeđeni i Lars Vilks i francuski veleposlanik koji je također bio na tome skupu posvećenome odnosu umjetnosti i bogohuljenja.

Veleposlanik Francois Zimeray na Twitteru je objavio da je "još živ u prostoriji" u kojoj se tribina održavala, piše dpa.

"Bilo je isto kao u Charlie Hebdou, samo što ovi nisu uspjeli ući", rekao je Zimeray.

Opasnost u Europi: 'Do 180 terorista spremno je za napade'

 

Prije samo mjesec dana u Francuskoj je u trodnevnome nasilju ubijeno 17 ljudi, a sve je počelo kad su islamisti upali u pariški ured satiričkoga lista Charlieja Hebdoa i zapucali po redakciji u znak osvete što je list objavljivao crteže proroka Muhameda.

 

Po medijima, u Kopenhagenu je ispaljeno oko 40 hitaca.

Švedski umjetnik Lars Vilks pod policijskom je zaštitom zbog islamističkih prijetnji još od 2010., a pozornost je na sebe privukao 2007. kad je objavio crteže proroka Muhameda.

Prije dvije godine Amerikanka koja se prozvala Džihad Jane osuđena je na deset godina zatvora zbog urote s namjerom da ubije Vilksa.

Francuski predsjednik Francois Hollande, javlja France Presse, "izrazio je danskoj premijerki Helle Thorning-Schmidt solidarnost Francuske", priopćila je Elizejska palača.

Reuters je objavio kako će Hollande i ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve odmah otputovati u Kopenhagen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene