Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meta policajci

Napad bombaša samoubojica u Tunisu: Ubijen policajac i ranjeno nekoliko civila

Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP)
Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) FETHI BELAID / AFP
Aktualno Galerija Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP +0 Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Galerija 1/4 >>
Dvoje bombaša samoubojica raznijelo se u dva različita napada na policiju u tuniskom glavnom gradu u četvrtak, ubivši pritom jednog policajca i ranivši nekoliko drugih ljudi, rekla je vlada.

Za sada se ne zna tko stoji iza napada, koji se dogodio nekoliko mjeseci prije izbora u srcu turističke sezone. Tunis se nada da će ove godine imati rekordan broj posjetitelja.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Policijska ophodnja u ulici Charles de Gaulle u centru Tunisa bila je prva meta. Jedan je policajac ubijen, a najmanje još jedan policajac ranjen je, kao i troje civila, reklo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ubrzo nakon prvog napada drugi se napadač raznio u blizini policijske postaje u četvrti Al-Qarjani. Četiri su osobe ranjene, reklo je ministarstvo unutarnjih poslova.

The Sun javlja kako je ranjeno devetero ljudi.

"Kupovao sam sa kćeri i čuli smo veliku eksploziju", rekao je Mohamed, koji je svjedočio događaju, prenosi Russia Today.

"Vidjeli smo tijelo terorista kako leži na tlu u blizini policijskog vozila nakon što se raznio", rekao je.

Teško naoružani policajci ogradili su mjesta napada. Tunis se od ustanka kojim je zbačen autokrat Zine Abidine Ben Ali 2011. bori s militantima koji djeluju u zabačenim područjima u blizini granice s Alžirom.

Visoka nezaposlenost također je izazvala prosvjede posljednjih godina. Prošlog se listopada žena raznijela u centru Tunisa, ranivši pritom 15 osoba, uključujući 10 policajaca.

Taj je napad bio prvi veći napad od 2015., kada je više desetaka ljudi ubijeno u napadima militanata na muzej u Tunisu, plažu u Susi i predsjedničku gardu u glavnom gradu, kada je ubijeno 12 osoba. Tada je Islamska država preuzela odgovornost za napade.

Ti su napadi prestrašili turiste i investitore te tako pogoršali gospodarsku krizu. Sigurnost je osnažena nakon što su vlasti uvele izvanredno stanje u studenom 2015. godine.

Tuniški predsjednik Essebsi kritično nakon "teške bolesti"

Tuniški predsjednik Beji Caid Essebsi je "kritično" pošto je primljen u bolnicu zbog teške bolesti, rekli su njegovi savjetnici i ured. "Predsjednikovo stanje je kritično", rekao je njegov savjetnik Firas Guefrech na Twitteru.

Essebsi (92) je "prevezen u vojnu bolnicu u Tunisu zbog teške bolesti", objavio je nešto ranije njegov ured na svojoj Facebook stranici. Netom prije toga tunišku prijestolnicu su potresla dva bombaška napada u kojima je poginuo policajac a najmanje je osam osoba ranjeno, objavile su vlasti.

Predsjednik vlade Youssef Chahed koji je stigao u središte Tunisa gdje su se dogodili napadi, nije htio odgovarati na novinarska pitanja o predsjednikovu zdravstvenom stanju.

Essebsi je bio hospitaliziran i krajem prošlog tjedna, kada je jedan njegov savjetnik rekao da je riječ o redovitom pregledu a drugi je govorio o manjim zdravstvenim problemima.

Politička klima u Tunisu se pogoršala zadnjih mjeseci prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora raspisanih u listopadu i u studenom.

(MT/Hina)

Aktualno Je li 77-godišnjak uistinu naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? Jedan od dječaka tvrdi: ''Ne, to nije bio on!“ Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 2 Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 1 Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 6 Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 5 Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 4 Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno +0 Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 3 Hrvatska Je li 77-godišnjak uistinu naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? Jedan od dječaka tvrdi: ''Ne, to nije bio on!“ 1/6 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene