Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijes se širi Amerikom

VIDEO Objavljena snimka kako su policajci ubili dječaka s plastičnim pištoljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka s nadzorne kamere, objavljena u srijedu, prikazuje trenutak u kojem je dječak Tamir Rice prošlog vikenda ubijen nekoliko sekundi nakon dolaska dvojice policajaca u službenom vozilu u park u Clevelandu.

Video snimka na kojoj se vidi kako policajac ubija crnog dječaka od 12 godina koji ima plastični pištolj mogla bi ponovno uzrokovati bijes u Sjedinjenim Državama upravo kad se u Fergusonu stanje smirilo u četvrtak, na američki praznik Dan zahvalnosti.

Pročitajte i ovo Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja Ilustracija Lakše je ozlijeđen Policajac neoprezno uletio u zavoj pa službenim automobilom sletio s ceste

Snimka s nadzorne kamere, objavljena u srijedu, prikazuje trenutak u kojem je dječak Tamir Rice prošlog vikenda ubijen nekoliko sekundi nakon dolaska dvojice policajaca u službenom vozilu u park u Clevelandu.

Tonska snimka objavljena na američkoj televiziji pokazuje da je osoba koja je nazvala policiju nakon što je vidjela da dječak maše oružjem rekla da je vjerojatno riječ o 'lažnom' pištolju. No policajci koji su došli na mjesto događaja tu informaciju nisu imali.

Lokalni ogranak utjecajne udruge za zaštitu osoba druge boje kože NAACP ocijenio je da dječakova smrt 'dovodi u pitanje kvalitetu odabira, obuke i pripreme policijskih djelatnika'.

U prosvjedima zbog Fergusona uhićeno 180 u Los Angelesu

'Policijski djelatnici morali bi biti pripremljeni na to da će imati posla s ljudima raznog etničkog porijekla i raznih kultura i pribjeći sili isključivo kao zadnjem sredstvu', priopćio je taj ogranak.

Bojeći se da snimka pogibije njihovog sina dodatno ne oteža već vrlo napetu situaciju, roditelji Tamira Ricea u pisanoj su izjavi pozvali 'na mirno i odgovorno prosvjedovanje'.

'Iskoristimo te osjećaje na način koji može pridonijeti pozitivnim naporima i rješenjima koja mogu dovesti do promjena u Clevelandu i svim drugim gradovima glede načina na koji se redarstvenici odnose prema obojenim građanima', poručili su. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene