Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad

Strava u Mogadišuu: Eksplozija u popularnom hotelu. Deset ubijenih, među ozlijeđenima i somalijski ministar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Najmanje je deset ljudi ubijeno u terorističkom napadu izvedenom u nedjelju na hotel blizu predsjedničke palače u Mogadišuu, glavnom gradu Somalije, prema policijskim podacima objavljenima u ponedjeljak.

Među žrtvama u terorističkom napadu na hotel u Mogadišuu su i dvije osobe dvojnog, somalsko-britanskog državljanstva, rekao je Mohamed Dahir iz somalske policije.

Hotel je popularno mjesto u koje zalaze vladini dužnosnici, a u napadu je ozlijeđen somalski ministar za unutarnju sigurnost Ahmed Mohamed Doodishe, rekla je policija.

Pročitajte i ovo Grad Kobane Claw-Sword "Do sada je neutralizirano 326 terorista": Turska o kurdskim militantima u ofenzivi

Ekstremistička skupina Al Šabab, povezana s Al Kaidom, koja kontrolira velik dio zemlje, preuzela je odgovornost za napad, rekavši u priopćenju na svojoj radijskoj stanici da je na meti napada bila obližnja predsjednička palača.

Napad se dogodio dva dana nakon velike operacije somalske vojske u središtu zemlje u kojoj je ubijeno najmanje 100 pripadnika Al Šababa, među njima deset vođa, prema izjavi oružanih snaga.

U Somaliji već desetljećima bijesni rat, uglavnom zbog Al Šababa.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini - 1 RAT U EUROPI Glavni stožer ukrajinske vojske objavio novosti s ratišta, Zelenski poručio: "Ukrajina nikada neće prihvatiti naredbe iz Moskve"

Predsjednik Hassan Sheikh Mohamud, izabran na dužnost početkom godine, poveo je vojnu ofenzivu protiv skupine Al Šababa.

Somalska vojska uz potporu naoružanih klanova i civila posljednjih je mjeseci imala uspjeha u borbi protiv Al Šababa i uspjela vratiti dio teritorija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene