Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONUDA ZAPADA

Otkriveno što bi Srbija mogla dobiti ako prihvati sporazum o Kosovu

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO
Iscurile su neslužbene informacije o tome koje će koristi Srbija imati ako prihvati francusko-njemački prijedlog o Kosovu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je što će se dogoditi ako vlasti u Beogradu ne prihvate francusko-njemački prijedlog o Kosovu, a sada su otkrivene i neslužbene informacije o tome koje će koristi Srbija imati ako taj plan potpiše.

Ulazak u Europsku uniju moguć je 2030. godine, do tada bi dobivali ekonomsku pomoć kroz donacije, a uslijedile bi i nove investicije. Srbija bi korak po korak ulazila u strukture EU-a.

Srbija bi se korak po korak uključivala u strukture Europske unije, poput zajedničkog europskog tržišta, koje omogućava slobodan protok robe, ljudi, kapitala i usluga.

Dobila bi i ekonomsku pomoć kroz donacije i povoljne kredite, kao i investicije u energetiku, koje će Srbiju osloboditi ovisnosti o Rusiji i ruskog monopola u toj oblasti.

Predsjednica Europskog pokreta u Srbiji Jelica Minić smatra da ono što se Srbiji nudi uopće nije beznačajno, pod pretpostavkom da je članstvo u EU-u stvarno primarni cilj srpske vanjske politike, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić OBRATIO SE JAVNOSTI Vučić poručio da Srbiji prijete teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Spreman je povući se Vučić opet o ostavci, članovi stranke preklinju ga da ne ode: "Pakuješ se ti, pakujemo se i mi!"

"Srbija nema mnogo izbora, ovo što je ponuđeno pokazuje da je zapravo prvi put eksplicitno ponuđeno članstvo u EU-u. Rok od sedam godina nije neki predug period. To samo pokazuje da je proces integracija u EU prvenstveno politički proces”, rekla je Minić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene