Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nijemci odgovorili

'Na zanimljiv način smo doznali da je Lukašenko uistinu diktator'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka vlada uzvratila je bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku za njegovu opasku o njemačkim ministru vanjskih poslova da je 'bolje biti diktator nego homoseksualac' tijekom napada na europske političare zbog jačanja sankcija protiv njegove zemlje.

'Bolje je biti diktator nego homoseksualac', rekao je Lukašenko, a prenijela bjeloruska agencija Belta, govoreći o Guidu Westerwelleu koji je prvi njemački ministar koji se otvoreno predstavlja homoseksualcem. 'Ta izjava, nažalost, govori sama po sebi. Govori puno o stanju svijesti osobe koja je izgovara', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Andreas Peschke.

Pročitajte i ovo Aleksander Lukašenko i Vladimir Putin "Ne možemo bez Rusije" Lukašenko Putina nazvao starijim bratom, o jednoj temi nije bilo govora: Komentirali Svjetsko nogometno prvenstvo Preminula 22-godišnjakinja Mahsa Amini Policija negira da ju je tukla Zemlju tresu prosvjedi zbog smrti 22-godišnjakinje: Uhitili je zbog krivo nošenog hijaba, brzo nakon uhićenja je pala u komu...

>> Bjelorusija protjerala veleposlanike EU i Poljske

'Nažalost, Lukašenkova izjava jasno pokazuje stajalište bjeloruskog predsjednika spram temeljnih prava, Zanimljivo je što smo na ovaj način doznali i to da se Lukašenko sam svrstava u diktatore', rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert, podsjetivši da je njemačka vlada nedavno došla do istog zaključka.

Lukašenko je i prije kritizirao homoseksualnost, pa i nakon prošlogodišnjih prosvjeda protiv njegovog reizbora, koji su doveli do pogoršanja odnosa sa zapadom. 'Sad mi zamjeraju i to što osuđujem homoseksualce. E pa - ne volim homoseksualce i već sam rekao da ne volim homoseksualce', rekao je tada Lukašenko. Glede Westerwellea, bjeloruski predsjednik je rekao - 'Rekao sam mu otvoreno, gledajući ga u oči - trebao bi voditi normalan život'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene