Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reprezentativci

Na treningu poginula dva američka skijaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronnie Berlack (20) i Bryce Astle (19) poginuli su kada ih je poklopila lavina. Još četiri skijaša, koja su također trenirala, uspjela su se spasiti.

Dva mlada američka skijaša Ronnie Berlack (20) i Bryce Astle (19) poginuli su na treningu na glečeru Rettenbach kraj Soeldena kada ih je poklopila lavina.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Ilustracija Izdan najviši stupanj opasnosti Smrtonosna snježna lavina u Alpama: Jedna osoba poginula, traga se za ostalima

S njima su trenirala još četiri skijaša koji su se uspjeli spasiti.

'Ronnie i Bryce su bili strastveni skijaši. Velike nade američkog skijanja. Svi smo u šoku, ove je težak udarac za sve nas. Naše su misli s njihovim obiteljima', kazao je predsjednik Američkog skijaškog saveza Tiger Shaw.

Dvojicu alpinista odnijela lavina, jedan pao na drugom vrhu

Berlack je američkoj reprezentaciji priključen 2013. godina nakon niza odličnih rezultata u nacionalnom prvenstvu, dok je Astle ušao u reprezentaciju na početku ove sezone. Bili su dio skupine od desetak talentiranih skijaša koji su skupljali iskustvo u Europskom kupu i pripremali se za nastupe u Svjetskom kupu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene