Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JAVILA SE SVJEDOKINJA

Na tijelu 47-godišnjaka koji je preminuo nakon policijske intervencije pronađeni tragovi nasilja: "Vidjela sam policajca da se smije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac je u Njemačkoj preminuo nakon policisjke intervencije. Nakon što se oglasio rođak preminulog, javila se i svjedokinja.

U ponedjeljak je u Mannheimu preminuo 47-godišnjak nakon policijske intervencije. Istraga nad dvojicom policajaca je u tijeku. U srijedu se oglasio rođak, a sada se javila i svjedokinja koja je ispričala svoju priču.

Svjedokinja je rekla za Fenix da poznaje muškarca te da je riječ o čovjeku dobrog srca.

"Bila sam u blizini kad sam vidjela prvu patrolu policije da dolazi na Marktplatz, pa drugu, a onda sam čula ženski krik. Žena je vrisnula pa sam prešla ulicu kako bi vidjela što se događa. Policija je samo stizala. U Mannheimu je policija često na ulicama, ali ovo je bilo drugačije. Ubrzo je stiglo i vozilo hitne pomoći. Pitala sam ljude što se dogodilo, on je već ležao na tlu. Neki svjedoci su mi kazali kako ga je policajac udario", prepričala je.

Navela je i da muškarac nije bio agresivan niti se pokušao oduprijeti.

"Svjedoci su mi rekli kako ih je samo tražio da ga puste na miru. Ono što sam ja vidjela je kako leži na podu, obliven krvlju. Vidjela sam i kako ga pokušavaju reanimirati. Vidjela sam jednog policajca kako se smije, a kad mu je stariji policajac nešto rekao, uozbiljio se", dodala je.

Pročitajte i ovo Njemački policajac ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE Nakon policijske intervencije preminuo 47-godišnji Hrvat, šokirana obitelj zahtijeva istragu: "Savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga šakama"

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Očevid u tijeku Strava u Baranji: Pronađen mrtav muškarac, sumnja se na nasilnu smrt. Uhićen član njegove obitelji

Dan nakon stradavanja 47-godišnjaka odnijela je cvijeće na mjesto događaja. "Ljudi koji često dolaze na to mjesto su mi rekli kako je on kao i uvijek došao u taj kiosk za prodaju hrane, naručio hranu, i ne da je nije uspio platiti, nije je uspio ni pojesti. Odmah su došla dvojica policajaca i drsko mu pristupila. Svjedoci koji su sve vidjeli kazali su kako policajca nije bilo briga što se vidjelo kako je riječ o bolesnom čovjeku", rekla je svjedokinja.

U srijedu je šef Ureda državne kriminalističke policije (LKA) Baden-Württemberg Andreas Stenger na konferenciji za medije rekao da su na tijelu pronađeni tragovi nasilja - "niskog intenziteta".

"Još nije jasno je li 47-godišnjak preminuo nasilnom ili prirodnom smrću jer je doživio i zatajenje srca", objasnio je Stenger.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene