Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Kini

Napad na dječji vrtić: Muškarac nožem ubio dvoje djece i ozlijedio 16 osoba, među njima djeca i odgojiteljice

Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1
Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Foto: Afp
Dvoje djece je ubijeno, a 16 osoba ozlijeđeno u napadu muškarca nožem u vrtiću u gradu Beilium na jugu Kine, objavila je kineska službena novinska agencija Xinhua.

Četrnaest ranjenih, srećom, nije teže ozlijeđeno, a dvije osobe očekuju operacije. Incident se dogodio u vrtiću u regiji Guangxi oko 14 sati, objavio je gradski odjel za promidžbu.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

BBC piše da se Kina tijekom godina suočava s brojnim napadima na škole i predškolske ustanove. Napadači su većinom osobe s mentalnim oboljenjima ili nestabilne osobe koje traže osvetu nad njima poznatim pojedincima.

Motiv ovog posljednjeg napada još uvijek nije poznat. Muškarac je u dječji vrtić ušao u 14 sati po lokalnom vremenu.

Među ozlijeđenima je šestero djece i dvije odgojiteljice. Dvoje djece podleglo je ozljedama, dvoje ozlijeđenih je na operaciji, a ostalih 14 je na liječenju. Vrtići u Kini skrbe se uglavnom o djeci u dobi od tri do šest godina.

Policija je uhitila osumnjičenog za napad, a istraga je u tijeku. Drugi detalji nisu poznati.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene