Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero njegovatelja

Skandal u Austriji: Mučili i seksualno zlostavljali bespomoćne ljude u domu za starije i nemoćne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijske vlasti istražuju četvero njegovatelja, bivših zaposlenika u domu za starije i nemoćne u Sitzenberg-Reidlingu u Donjoj Austriji. Osumnjičeni su za seksualno zlostavljanje i mučenje štićenika doma.

Četvero njegovatelja - tri žene i muškarac u dobi od 30 do 45 godina, osumnjičeni su da su zanemarivali, mučili i seksualno zlostavljali bespomoćne osobe, štićenike doma za starije i nemoćne u Sitzenberg-Reidlingu u Donjoj Austriji.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokrenuta interna istraga Isplivali novi slučajevi seksualnog zlostavljanja u Crkvi: "Druge eventualne žrtve neka sve prijave biskupiji" Ilustracija Užas u Crnoj Gori Sestra podvodila djevojčicu 77-godišnjem muškarcu koji ju je primoravao na seks

Istraga je počela još proljetos, no njegovatelji su se u istrazi branili šutnjom, a njihov odvjetnik Stefan Gloß zatražio je prekid postupka.

Možda bi do prekida istrage i došlo da ovih dana nisu isplivale stravične fotografije zlostavljanja u jednoj chat grupi na WhatsAppu, piše Kurier. Fotografije su predane javnom tužitelju, a državno odvjetništvo sada istražuje i koliko je žrtava njihova zlostavljanja.

Odvjetnik pacijenata Gerald Bachinger izjavio je da je iznenađen optužbama. Navodi i kako je voditelj doma za starije prije bio "vrlo transparentan i otvoren", no da su posljednja događanja pokazala kako "nitko nije imun od takvih incidenata". U istragu se uključilo državno odvjetništvo i Ured pučkog pravobranitelja te državno stručno nadzorno tijelo.

Privatnim domom za starije i nemoćne upravlja tvrtka SeneCura. Glasnogovornica tvrtke kazala je ranije da je dio zaposlenika čuo pritužbe štićenika i to prijavio upravi doma. Četvero njegovatelja je odmah dobilo otkaz. Tvrtka SeneCura je unutar kompanije osnovala interno istražno povjerenstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene